Vítáme Vás na našem Blogu

Jak poznáme odcházející disk?

Vážným problémem a rozčarováním pro mnoho uživatelů je náhlá ztráta důležitých dat z jejich počítačů. Data se v počítači nebo notebooku uchovávají na pevném disku, tzv. harddisku. Ztrátu dat může způsobit porucha harddisku. Jak poznáte, že vám harddisk odchází a jak můžete eliminovat možnost poruchy disku? O tom je tento článek. Pokud mluvíme o harddisku typu HDD mechanickém, tak prvním příznakem odcházejícího...

Rozdíl mezi disky, HDD vs SSD

SSD vs HDD Určitě víte, že se ve vašem počítači nebo notebooku skrývá nějaká vnitřní paměť. U počítačů a notebooků je tato paměť nazývá“ Harddisk“. Tyto disky mohou být tipu HDD nebo SSD. Jaký je mezi nimi rozdíl si rozebereme v tomto článku. Na začátku bych se snažil osvětlit, co jaké označení disku znamená laickou řečí. HDD je...

Rozdíly mezi rozhraním USB 1.1, 2.0, 3.0.

Mnoho lidí se ptá, proč jsou „flešky“ totožného vzhledu a kapacity cenově rozdílné. Je to tím, že mají rozdílně rychlé USB rozhraní pro komunikaci s počítačem, takzvané „usbéčko“. Jedná se o rozhraní USB 2.0 vs USB 3.0. A o tom je tento článek. Nejstarší verze rozhraní USB 1.1 (Universal Serial Bus) vznikla v roce 1996 a měla nahradit pestrou škálu různých...

Kopírování fotografií z fotoaparátu či telefonu do počítače

Nafotili jste úžasné fotografie nebo jen něčí trapas a chcete se s ním pochlubit přátelům a  nevíte, jak vytáhnout vaše fotografie z vašeho fotoaparátu či telefonu? Dnešní článek by vám měl ukázat několik cest jak na to. Metod, jak dostat Vaše fotografie z foto zařízení, je několik. My vám ukážeme dvě základní. Prvním a také nejjednodušším způsobem je propojení foto zařízení...

Upozornění na nový virus

Není to tak dávno, co jsme na Facebooku zveřejňovali informaci o novém viru, který se šíří internetem, hlavně skrze elektronickou poštu neboli email. Za tu dobu se nám stejně objevují další a další případy napadení tímto virem.

Výběr nového počítače

Všechno má omezenou životnost a týká se to i Vašeho počítače. Dost často se stává, že do servisu nám přinášejí počítače, které fungují snad jen pomocí síly vůle. Není pak na čase zvážit nákup nového?

Údržba PC

Je jedna věc, kterou mnoho z nás opomíjí, přitom je naprosto nejdůležitější pro životnost počítače. A tou je čištění. Nemusí se jednat nutně o fyzické čištění od prachu, ale také o softwarovou čistku.

Není Wi-Fi jako Wi-Fi

Zatímco minule jsme si vysvětlili, jak velký vliv na domácí síť může mít obyčejná věc jako kabel, dnes si objasníme, že i s Wi-Fi se dá dosáhnout různorodých výsledků. Zjistíte, že není Wi-Fi jako Wi-Fi.

Rozbor síťových kabelů, proč je znát?

První věc, co člověka z nadpisu ihned napadne, je „Na co? Všechny jsou přeci stejné“. Ale je tomu opravdu tak? Když si představíte klasický síťový kabel, z vrchu vypadá většinou stejně. Vždy má stejné koncovky na obou stranách. Jenomže málokdo ví, že i špatná volba síťového kabelu může být příčinou pomalé domácí sítě.

Jak zjistit informace o Vašem počítači?

Pokud máte s počítačem problém nebo chcete vylepšit něco ve Vašem počítači, často s ním jdete rovnou do servisu, jenže i zde platí podobný problém jako u aut a většiny techniky. Často se stává, že do servisu přijede někdo, kdo o svém autě neví zhola nic a má problém, který neumí dostatečně popsat. Pro počítače platí to samé, jenže zde se dají rychle a snadno zjistit potřebné informace, které technikovi jeho práci ulehčí a tím pádem i urychlíte případnou opravu. V případě upgradu či jiném vylepšení PC platí podobná situace, kdy tím značně urychlíte nákup a i jeho následnou instalaci.